Duizeligheid behandeling en oorzaken - Chiropractie Staphorst 

Iedereen is wel eens duizelig. Maar heeft u er al een tijdje last van en kunnen doctoren de oorzaak van uw duizeligheid niet achterhalen? Kom dan op consult bij Chiropractie Staphorst. In de reguliere geneeskunde ziet men cervicale duizeligheid namelijk vaak over het hoofd. Cervicale of cervicogene duizeligheid is het gevolg van een bewegingsdisfunctie van de wervelkolom in de nek. Chiropractoren kunnen deze vorm van duizeligheid is uitstekend behandelen.

De oorzaken van duizeligheid
Duizeligheid kan het gevolg zijn van trauma, bijvoorbeeld een hersenschudding. Maar ook ziektes, ontstekingsprocessen, tumoren of een lage bloeddruk kunnen het evenwichtsorgaan beinvloeden. Dit soort duizeligheid kan chiropractie niet verhelpen. In dit geval sturen wij de patiƫnt door naar de huisarts voor nader onderzoek. Vloeit de duizeligheid of lichthoofdigheid echter voort uit een disfunctie van de nek, dan kan de duizeligheid vaak wel verholpen worden door de chiropractoren van Staphorst.

 

Duizeligheid door bewegingsdisfunctie nek
Cervicale of cervicogene duizeligheid wordt veroorzaakt door een bewegingsdisfunctie van de nekwervels. Deze aandoening is bijvoorbeeld het gevolg van:

  • Ongevallen waarbij de nek is uitgerekt of samengedrukt, zoals bij whiplash.
  • Versleten kraakbeen (artrose) door ouderdom of abnormale mobiliteit.

Bij cervicale duizeligheid sturen de spieren en banden van de nek verkeerde informatie naar het evenwichtsorgaan. Daarom hebben mensen die lijden aan cervicale duizeligheid ook vaak veel last van reis- en wagenziekte.

 

Chiropractische behandeling duizeligheid in Staphorst
Wilt u weten of u last heeft van cervicale duizeligheid? Bij Chiropractie Staphorst kunt u klinische tests laten uitvoeren om dat vast te stellen. Is er inderdaad sprake van cervicale duizeligheid, dan kunnen de chiropractoren van Staphorst u snel van uw klachten afhelpen. Het opheffen van de wervelblokkades in de nek duurt vaak niet langer dan een paar behandelingen.