Download hier het overzicht 

BELANGRIJK

Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, UMC en Univé komt de vergoeding voor chiropractische behandeling uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit ook de (aanvullende) vergoeding voor andere therapieën zoals fysio-, oefen- en manuele therapie.

Maximale vergoedingen per jaar gelden over het algemeen per dag en voor chiropractie en alternatieve geneeswijzen samen.

Dit overzicht is gemaakt op basis van gegevens die wij via de website of telefonisch van de betreffende verzekeraar verkregen hebben en zijn dus onder voorbehoud.

 

*) De naam van en/of vergoeding binnen het pakket is gewijzigd.

**)De premies van sommige aanvullende verzekeringen zijn leeftijdsafhankelijk. Controleer dit altijd bij de verzekeraar.

1) In het Aanvullend-3 pakket van National Academic wordt 100%/€ 50 per behandeling vergoed tot € 500 en daarboven 70%/€ 50 tot max. € 750.

2) CZdirect is voortaan Just (nog steeds onderdeel van CZ). Was u in 2018 verzekerd bij CZdirect dan behoudt u de aanvullende CZdirect verzekering(en).

3) In het Excellent aanvullend pakket van Promovendum wordt € 30 per behandeling vergoed tot € 500 en 70%/€ 30 boven € 500 tot max. € 750.

4) De premie voor het pakket was op het moment van publiceren voor ons niet (openbaar) te achterhalen.

 

Kosten chiropractor

Chiropractische zorg wordt meestal gedekt door aanvullende verzekeringspakketten, vaak als onderdeel van alternatieve geneeswijzen. Dit houdt in dat het eigen risico, dat alleen voor het basispakket geldt, hierop niet van toepassing is. De meeste zorgverzekeraars bieden een gedeeltelijke vergoeding voor chiropractische behandelingen via de aanvullende verzekering. De specifieke vergoedingshoogte hangt af van uw gekozen aanvullende polis. Voor de meest actuele en correcte vergoedingsinformatie is het raadzaam direct contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Een chiropractie sessie kost 65 euro. Afhankelijk van uw verzekering kunt u een vergoeding van 40 tot 50 euro verwachten. Voor nauwkeurige details over uw verzekering en het afgesloten pakket, is het aan te bevelen om rechtstreeks contact op te nemen met uw verzekeraar.

 

COPYRIGHT

Niets uit dit overzicht mag zonder voorafgaande toestemming van de uitgever worden overgenomen. Deze lijst is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Chiropractievergoeding.nl stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud en eventuele onjuistheden. © 2020