RSI-behandeling bij Chiropractie Staphorst: Uw Oplossing voor Repetitive Strain Injury

RSI, of Repetitive Strain Injury, is een veelvoorkomende aandoening bij mensen die langdurig achter een computer werken. RSI-klachten variƫren van pijn in de bovenrug, nek, schouders tot ongemak in de armen en handen. Bij Chiropractie Staphorst zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van RSI-klachten. Lees verder voor meer informatie en maak een afspraak als u symptomen herkent.

 

Wat is RSI?

RSI is een verzamelnaam voor aandoeningen veroorzaakt door herhaaldelijke bewegingen of langdurige statische houdingen. Deze aandoeningen zijn:

  • Tennisarm: Overbelasting van de buitenste spiergroepen van de arm, meestal voelbaar aan de buitenkant van de elleboog.
  • Muisarm: Niet alleen door intensief muisgebruik, maar ook door een verkeerde houding achter de computer.
  • Golfarm: Overbelasting van de binnenste spiergroepen van de arm, met pijn aan de binnenkant van de elleboog.

 

Symptomen van RSI

Mensen met RSI kunnen diverse symptomen ervaren zoals:

  • Pijn of tintelingen in de bovenrug, nek, elleboog, onderarm, pols, en vingers.
  • Verergering van pijn bij kracht zetten met de handen.
  • Klachten kunnen toenemen in stressvolle situaties.

 

Aanpak in de Reguliere Geneeskunde

Hoewel werkplekoptimalisatie en pauzes worden aangeraden, blijft RSI een uitdaging voor velen. Vaak worden patiƫnten doorverwezen naar de fysiotherapeut of krijgen medicijnen voorgeschreven. Echter, deze medicijnen pakken vaak de symptomen aan en niet de onderliggende oorzaak.

 

Waarom kiezen voor Chiropractische Behandeling voor RSI bij Chiropractie Staphorst?

Wij geloven in een holistische aanpak. We onderzoeken niet alleen de specifieke pijnlocatie maar de gehele bewegingsketen, van nek tot pols. Ons doel is om de oorzaak van de RSI-klachten te identificeren en te behandelen. Onze behandelingen zijn gericht op herstel van de volledige bewegingsfunctie, wat vaak leidt tot verlichting van symptomen.

 

Contacteer Chiropractie Staphorst voor RSI-behandeling

Ervaart u RSI-symptomen? Wacht niet tot de klachten verergeren. Neem vandaag nog contact op met Chiropractie Staphorst voor een eerste consult.