Tennisarm

Zondagsklussers die niet gewend zijn om bepaalde bewegingen te maken of mensen die ineens weer besluiten te gaan sporten, weten er alles van: een tennisarm, of te wel de overbelasting van de elleboog. Vaak is de tennisarm met een paar dagen rust weer verdwenen. Maar een chronische tennisarm is een ander verhaal. Heeft u een tennisarm en helpt fysiotherapie en injectietherapie onvoldoende? Maak dan een afspraak met de chiropractoren van Staphorst.

Tennisarm is een vorm van RSI (Repetitive Strain Injury).

 

Chronische pijn in de elleboog
Een chronische tennisarm is zelfs met langdurige fysiotherapie en/of injectietherapie vaak nauwelijks te genezen. Een gipsverband om de elleboog kan ook helpen, zodat de tennisarm eindelijk de kans krijgt om te genezen. In extreme gevallen Soms laten patiƫnten zich opereren aan de tennisarm. Toch komt de tennisarm vaak terug. In de reguliere geneeskunde kijkt men bij een tennisarm namelijk niet verder dan de elleboog. Bij Chiropractie Staphorst denken we dat er vaak wel iets meer aan de hand is.

 

Chiropractische behandeling van de tennisarm
Chiropractoren kijken bij een tennisarm naar de hele bewegingsketen van de arm. Als we patiƫnten met een tennisarm onderzoeken bij Staphorst, vinden we vaak ook bewegingsblokkades tussen de wervels van nek en bovenrug, de aangrenzende ribben en in het schoudergewricht. De chiropractische behandeling van de tennisarm is daarom gericht op het herstel van de hele bewegingsketen van nek tot pols. De resultaten van de behandeling van de tennisarm zijn zeer goed, behalve wanneer een langdurige ontsteking het weefsel al onomkeerbaar heeft beschadigd. Dan blijft het herstelproces van de tennisarm erg moeilijk. Maak daarom bijtijds een afspraak bij Staphorst.